Ostro-kyslá polievka
Čínska kuchyňa je neuveriteľne bohatá a chuťovo rôznorodá, no aj napriek rozsiahlemu čínskemu územiu a odlišným chutiam v rámci kantónov...
NIE JE “KARÍ“ AKO “CURRY“
Najstaršie zmienky o curry, resp. karí jedlách sa datujú ďaleko za hranice našej predstavivosti. Prvé zmienky pochádzajú už z roku 2600...
Nasi Goreng z Indonézie
Nasi Goreng sa označuje ako indonézska verzia opekanej ryže. Napriek faktu, že tradícia opekanej ryže pochádza z Číny, Nasi Goreng sa považuje...
Miso Shiru
Jedným zo základných pokrmov japonskej kuchyne je určite Miso polievka a nemala by chýbať ani vo Vašom jedálničku, pre svoj vysoký obsah...
História sushi a tie najzaujímavejšie fakty!
Sushi sa považuje za tradičné japonské jedlo. Podáva sa v kombinácii s ryžou a rôznych surových alebo tepelne upravených surovín....
NEPOZNANÁ EXOTIKA, ČO VLASTNE JEME?
Koreniny a bylinky sú základnou zložkou každého dobre dochuteného jedla. To už všetci vieme. V samotnom Thajsku to snáď platí...
“BENÁTKY THAJSKA“
Určite ste počuli o mieste, kde sa obchoduje z lode, z člnu, kde vás tzv. “Benátky Thajska“ vtiahnu do svojho každodenného kolobehu...
Thajsko – miesto, kde zažijete aj nemožné
Azda najviac ospevovanou krajinou ostatných rokov ďalekej Ázie sa stalo práve Thajsko.Miesto kde sa stávajú sny skutočnosťou. Nepredstaviteľné sa...
SushiYA – sushi slovník
Maki sushi Keď sa povie sushi, väčšine ľuďom prídu na um ako prvé MAKI. Je to najzákladnejší a taktiež jeden z najobľúbenejších druhov....